ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

2-4 Δεκεμβρίου 2022 - 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρκίνος – Υπογονιμότητα – Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Μύθος και Πραγματικότητα)»

2-4 Δεκεμβρίου 2022 - Royal Olympic Hotel (Αθήνα)

Διεπιστημονικό συνέδριο με συνδιοργάνωση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου», του King’s Fertility – King’s Hospital – King’s College of London, της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ως και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ενώ καθοριστική είναι στη συμμετοχή και παρουσίαση θεμάτων η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας για την ολιστική διαχείριση της υγείας των ασθενών, όπως θα καταγραφούν από τους εισηγητές των ενοτήτων, ως και εισηγητές μελών της British Fertility Society με αναφορές σε θέματα διατήρησης γονιμότητας.
Εξειδικευμένοι εισηγητές και καταξιωμένοι ερευνητές και κλινικοί ιατροί θα αναφερθούν στο ευαίσθητο θέμα της θεραπείας της υπογονιμότητας και την σχέση των φαρμάκων με τον καρκίνο. Οι ομιλητές θα αναφερθούν και θα αξιολογήσουν πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της εμφάνισής του καρκίνου που θεωρείται η πιο συχνή νόσος που αντιμετωπίζει η γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας στις υγειονομικά ανεπτυγμένες χώρες.
Στην θεματολογία του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν ο κληρονομικός καρκίνος με γενετική διερεύνηση, οι μεταμοσχεύσεις γενικότερα αλλά και ειδικότερα οι μεταμοσχεύσεις μήτρας σε γυναίκες με νεοπλασία ή συγγενείς ανωμαλίες με την μορφή video session, η διατήρηση γονιμότητας με την κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού και ωαρίων, θέματα γενετικής και βιοδεικτών στον γυναικολογικό καρκίνο, οι λευχαιμίες και ο καρκίνος του πνεύμονα. Επίσης θα αναφερθούν θέματα ιατρονομικά και βιοηθικά που απασχολούν μεθόδους γονιμότητας σε ογκολογικούς ασθενείς.
Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, που υπερβαίνει τα 200.000 άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας στις ΗΠΑ αλλά και παράλληλα άνω των 170.000 αντίστοιχα στην Ευρώπη, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ανδρικός παράγοντας, τα τελευταία χρόνια έχουν διαγνωστεί και υποστεί ανάλογη θεραπεία – αγωγή μετά την επιβίωση και αποκατάσταση της υγείας τους. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με καρκίνο έχει τη δυνατότητα η εκσυγχρονισμένη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή να προστατέψει τη γονιμότητά τους, με ασφαλή κατάψυξη, πριν την διαδικασία της γοναδοτοξικής αντικαρκινικής θεραπείας και η φύλαξη – κρυοσυντήρηση βιολογικού υλικού να διατηρήσει την αναπαραγωγή τους ικανότητα.

Πατήστε για να δείτε το πρόγραμμα: