ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

23-30 Σεπτεμβρίου 2022, Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού: Ας δραστηριοποιηθούμε (Let’s #BeActive)!

Ο αθλητισμός είναι για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το κοινωνικό υπόβαθρο ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές πρωτοβουλίες στον κόσμο. Ας δραστηριοποιηθούμε (Let’s #BeActive)!

Γιατί μια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στο σύνολο της Ευρώπης με το σύνθημα # BeActive. Στόχος της είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο δραστήριος τρόπος ζωής για όλους και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους ανθρώπους ένα έναυσμα για να αρχίσουν να ασκούνται! 

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία και την ευεξία των ευρωπαίων πολιτών, όμως το επίπεδο της σωματικής άσκησης στην Ευρώπη είναι σήμερα στάσιμο και, σε ορισμένες χώρες, σημειώνει ακόμα και μείωση. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί κοινή απάντηση σ’ αυτή την πρόκληση καθώς και έκκληση για ανάληψη δράσης.

Ετοιμαστείτε για την επόμενη έκδοση!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση χιλιάδων εκδηλώσεων από εκατοντάδες εταίρους στις συμμετέχουσες χώρες. 

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες όπως προγράμματα άσκησης σε πάρκα, (σχολικά) τουρνουά, αγώνες, πεζοπορία και περιηγήσεις με ποδήλατο, ανοιχτές ημέρες σε αθλητικά σωματεία και πολλά άλλα. Ένας καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα αθλήματα, να βιώσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να διασκεδάσετε!


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ