ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

5 Ιουνίου 2021, Webinar εργασίας «Ο Ιπποκράτης ενώνει τους Έλληνες γιατρούς σε όλο τον κόσμο» - Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών

Το Webinar εργασίας διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, σε συνεργασία με Ελληνικούς Ιατρικούς και Βιοϊατρικούς Συλλόγους του εξωτερικού, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:
✅Η καθιέρωση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη στην Γενέτειρα του, από τον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη Πρόεδρο Διεθνούς Ιδρύματος της Κω
✅Διήμερες Εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη στην Λάρισα από τον κ. Αθανάσιο Γιαννούκα, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικού Τμήματος– Πρόεδρο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
✅Η ανάγκη κοινής δραστηριότητας δια την στήριξη των ιατρών μέσα από τους Ελληνικούς Ιατρικούς Συλλόγους του Εξωτερικού, από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, κ.κ. Γιώργο Πατούλη, Κωνσταντίνο Πάντο, Κωνσταντίνο Κουσκούκη, Αντώνιο Πολυδώρου, Φώτη Πατσουράκο.
Στη συνέχεια συζητήθηκε ο ρόλος των Ελληνικών Ιατρικών και Βιοϊατρικών Συλλόγων του εξωτερικού στην Ιατρική Εκπαίδευση και Ερευνητική δραστηριότητα Ελλήνων Ιατρών σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Αλλοδαπής, από τους Προέδρους, Αντιπροέδρους και Γενικούς Γραμματείς των Ιατρικών Συλλόγων Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά, Μ. Βρετανίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρουμανίας, Κύπρου.
Επίσης ο κ. Γιώργος Ντάγγας, Τ. Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, μίλησε για την διατήρηση σε Παγκόσμιο επίπεδο της Ηθικής και των Αξιών του Ιπποκράτη, ενώ ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης μίλησε για το ρόλο της Ελληνικής κοινότητας στην στήριξη των αποδήμων Ιατρών.
Για την στήριξη των δράσεων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων του Εξωτερικού και την προοπτική ουσιαστικής συνεργασίας, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, μίλησε ο κ.Γιάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, ενώ ο κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρης Καθηγητής ΕΚΠΑ Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ανέπτυξε το θέμα: «Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στην υπηρεσία της προώθησης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων εκπαίδευσης των ιατρών.»
Για την ενεργοποίηση μηχανισμών προβολής των πεπραγμένων και επιστημονικών επιτευγμάτων των Ελληνικών Ιατρικών και Βιο-Ιατρικών συλλόγων του Εξωτερικού, μίλησανοι δημοσιογράφοι κ.Νικόλας Βαφειάδης και από την ομογένεια, κ. Χατζημανώλης Σωτήρης – Αυστραλία και Χατζηθεοφάνους Αναστάσιος – Καναδάς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ