ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

6-8 Δεκεμβρίου 2019, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα» - Δημαρχείο Κόνιτσας

Η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος (Ε.Δ.Ι.Π.), υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019 στην Κόνιτσα.

Παρά τη συνεχή πρόοδο στην κατανόηση της παθογένειας του Σακχαρώδη Διαβήτη, τα τρέχοντα θεραπευτικά μέσα και οι επιλογές δεν είναι ιδανικά για την επίτευξη και διατήρηση της ευγλυκαιμίας και την αποτροπή των επιπλοκών.
Ο τομέας έρευνας του Διαβήτη συνεχώς αναπτύσσεται και υπάρχουν νέες κατευθύνσεις στη ρύθμιση της υπεργλυκαιμίας. Στη θεραπευτική μας φαρέτρα προστέθηκαν νέες κατηγορίες φαρμάκων, που στοχεύουν συγκεκριμένες παθοφυσιολογικές διαταραχές και συνδυάζονται με καρδιαγγειακό όφελος.

Προσπάθειά μας είναι να παρουσιαστούν τα σύγχρονα δεδομένα, που αφορούν την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και των συννοσηροτήτων και να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, με σκοπό να βοηθήσουν το γιατρό να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για μια σωστή κλινική απόφαση.

Εκ της Οργανωτικής επιτροπής


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, 20:45 - 21:15

ΔΙΑΛΕΞΗ με Ομιλητή τον κ. Μ. Κουτσιλιέρη
"Η θεραπευτική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία στην εξατομικευμένη ιατρική"
Πρόεδρος: Δ. Κιόρτσης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ