ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

13-15 Σεπτεμβρίου 2019, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεκατρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων διοργάνωσε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριό του, έχοντας σαν στόχους την ενίσχυση του δύσκολου όσο και απαιτητικού έργου της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης των συναδέλφων μας και την προάσπιση και - ει δυνατόν - βελτίωση των δεικτών υγείας των Ελληνόπουλων, του ζωντανού «σήμερα» και «αύριο» της χώρας.
Στην πορεία αυτών των δεκατριών χρόνων - τα περισσότερα από τα οποία συνέπεσαν με την παρατεταμένη οικονομική κρίση που ακόμα ταλανίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο - καταβάλαμε προσπάθειες προς αρκετές κατευθύνσεις, συναντήσαμε δυσκολίες κι εμπόδια, ωστόσο βρήκαμε σημαντική στήριξη στο εγχείρημά μας από τους περισσότερους συναδέλφους. Δηλαδή από όλες και όλους εκείνους που κατανοούν ότι η συνεργασία και η ενότητα έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από την ατομική και - ενίοτε - εσωστρεφή λειτουργία μιας κοινωνικής ιατρικής μονάδας όπως η δική μας.
Και βέβαια, υπάρχει πάντοτε στο οπτικό μας πεδίο η εικόνα των παιδιών μας. Της νέας γενιάς, στην οποία οφείλουμε ένα καλύτερο αύριο και της οποίας την υγεία πρέπει - σήμερα περισσότερο από ποτέ τα προηγούμενα χρόνια - να θωρακίσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλή, απαλλαγμένη από οργανικά και ψυχικά προβλήματα, ενήλικη ζωή.
Με ακλόνητη πίστη στους αρχικούς μας στόχους, και με απόλυτη επίγνωση της συμβολής σας στο έργο μας, πραγματοποιούμε κι εφέτος το Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων στην Πορταριά.
Γνωρίζοντας ότι η ενεργός συμμετοχή σας είναι το καλύτερο εχέγγυο για την πραγμάτωση των σκοπών μας, σας προσκαλούμε σε μια ακόμη πιο επιτυχημένη εκδήλωση, προκειμένου ν΄ ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς και γνώσεις γύρω από το παρόν και το μέλλον της Παιδιατρικής στη χώρα μας και να βάλουμε, όλοι μαζί, ένα επιπλέον λιθαράκι στην προάσπιση της υγείας των παιδιών μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος
Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

Παρασκευή 13/9/2019
21:15 - 22:15 Διάλεξη: "Θεραπευτική άσκηση στην εποχή της ιατρικής ακρίβειας" Κουτσιλιέρης Μ. 
* Προεδρείο: Τζουμάκα-Μπακούλα Χ., Μίχος Α.

Κυριακή 15/9/2019 
10:00 - 10:30 Διάλεξη: "Η φυσιολογία και ψυχολογία της άσκησης" Χρούσος Γ. 
* Προεδρείο: Κουτσιλιέρης Μ., Θεοδωρίδου Μ.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ