ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

6 Οκτωβρίου 2019, ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2019, Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων ΣΚΟΥΤΑΡΙ - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

«ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2019» Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (Ι.Ε.Φ.Α.Ι) προκηρύσσουν για δεύτερη χρονιά τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Ισσωρία Άρτεμις 2019» - Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων που περιλαμβάνει μια διαδρομή 50 σταδίων (9.613,5 μέτρων) ανάμεσα στους λιμένες Σκουταρίου και Κότρωνα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, Λακωνία.

Αφετηρία – Τερματισμός 
Αφετηρία: Καθορισμένη περιοχή έξω από το Λιμάνι Σκουταρίου
Τερματισμός: Λιμάνι Κότρωνα

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής 
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, ώρα: 10:00 π.μ.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα πριν (09:00π.μ.). Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 
Σκοπός Διοργάνωσης 
Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης. Όλα αυτά μέσα σε ένα χώρο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η περιοχή της Νότιας Μάνης έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000 και έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή με κωδ. GR2540008 ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Προστασίας). Η ιστορία της περιοχής, η οποία αναφέρεται ως Αρχαία Τευθρώνη (σημερινός Κότρωνας) συνδέεται με τη λατρεία της Θεάς Άρτεμιδος, με την ονομασία ως «Ισσωρία Άρτεμις». Υπάρχουν δε, αρχαιολογικά ευρήματα που καταδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη μεγάλου ναού, δωρικού ρυθμού, αφιερωμένου στη λατρεία της πλησίον της τοποθεσίας «Σκοπά» του Κότρωνα.


Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

H Στεφανία Λεοντιάδου νικήτρια του περσινού αγώνα ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2018 με χρόνο 35:36 θα μας τιμήσει και φέτος με την παρουσία της στη Μάνη, καθώς και ο προπονητής της Θεοδωρής (Άκης) Αναγνώστου
Η συμμετοχή τους είναι μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση και περιμένουμε να τους υποδεχτούμε στη Μάνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γίνε εθελοντής στη Μάνη – ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2019

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Όσοι δεν προλαβαίνουν να προπονηθούν για να τρέξουν αλλά θέλουν να συμμετέχουν στη γιορτή, να απολαύσουν τη διαδρομή και το μανιάτικο τοπίο βοηθώντας εθελοντικά στη διεξαγωγή του αγώνα παρακαλούμε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής 
 

Στις Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη 2019 στο ξενοδοχείο Belle Helene (4 έως 6/10/2019) και στον αγωνιστικό Δόλιχο Δρόμο 50 σταδίων "Ισσωρία Άρτεμις 2019" που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 θα είναι παρών και ο Σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" και θα μπορούν όσες και όσοι το επιθυμούν να γίνουν επί τόπου εθελοντές δότες μυελού των οστών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΑ - 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων ΣΚΟΥΤΑΡΙ - ΚΟΤΡΩΝΑΣ  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ