ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 - WEBINAR: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 65+ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική, σας προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00

Πατήστε για το Επιστημονικό Πρόγραμμα 

Εγγραφές ΕΔΩ

 

Είστε άνω των 65 ετών; Πλησιάζετε αυτή την ηλικία;

Έχετε γονείς, φίλους, συνεργάτες που έχουν ήδη σβήσει αυτά τα κεράκια στην τούρτα τους; Αν ναι, αυτό το webinar, σας ενδιαφέρει.

  • Ανακαλύψτε τι μπορεί να κάνει η σωματική άσκηση στον οργανισμό μας, ενώ μεγαλώνουμε. 
  • Εκμεταλλευτείτε την ψηφιακή εποχή για να ασκηθείτε. Βρείτε προγράμματα εξειδικευμένα για την ηλικία σας.
  • Κρατήστε σημειώσεις από την επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και του ΑΠΘ και
  • Αρχίστε την τηλε -γυμναστική που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των ανθρώπων άνω των 65 ετών.
  • Κάντε τη γυμναστική φίλη σας.
  1. Γιατί υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν πως το να μεγαλώνουμε μένοντας δραστήριοι (active aging) ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα, την ισορροπία, τον νευρομυϊκό συντονισμό, την ευλυγισία, βελτιώνει την καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία και ταυτοχρόνως, λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης για όλα τα παραπάνω, αλλά και για πολλά περισσότερα.
  2. Γιατί κάνει καλό στην ψυχολογία και τη διάθεση, ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νοητικής έκπτωσης-άνοιας. Εξάλλου, σε επίπεδο θεραπευτικής παρέμβασης, η άσκηση προτείνεται από τους γιατρούς ως συμπληρωματική θεραπεία μαζί με την φαρμακευτική αγωγή.

Κάθε μέρα, όλες και όλοι μεγαλώνουμε.
 

Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών είναι από τις πληθυσμιακές ομάδες που θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στην επόμενη δεκαετία, λόγω των επιτευγμάτων στον τομέα της υγείας, η εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής τους έχει -ευτυχώς- μετατραπεί παγκοσμίως σε σημαντικό στόχο. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλε-άσκησης αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές των συμμετεχόντων, των οικογενειών τους αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Επωφελημένοι σωματικά και ψυχικά, οι νέοι ηλικιωμένοι που έχουν λύσει το πρόβλημα της προσβασιμότητας, δημιουργούν, συμμετέχουν και διατηρούν μία καινούργια δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους.
Επειδή κάθε μέρα, οι άνθρωποι γύρω μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι μεγαλώνουμε, η ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών τηλε-άσκησης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία.