ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

13 Φεβρουαρίου 2021 - «SARS/CoV2: Από τη Φυσιολογία στη θεραπεία»

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Φυσιολογίας για την Covid-19
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φυσιολογίας, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό συμπόσιο με τίτλο: «SARS/CoV2: Από τη Φυσιολογία στη θεραπεία», στις 13 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:00 μ.μ.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Αναισθησιολογίας και Περιεγχειρητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, ΗΠΑ, Dr. Sadis Matalon, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε ανοικτή στο κοινό, ελληνική ψηφιακή επιστημονική εκδήλωση.

 


Η μετάδοση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:https://upatras-gr.zoom.us/j/93769438771?pwd=MFVKNjdDZ0RkVTNwZU81aC8wOGZodz09 
καθώς και από την ιστοσελίδα της εταιρείας στο facebook: https://www.facebook.com/HellenicSocietyOfPhysiology
Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετέχουν επίσης η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Κλειώ Μαυραγάνη και μέλος του ΔΣ του ΙΕΦΑΙ, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: Covid-19: φυσική και επίκτητη ανοσολογική απόκριση και ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Φυσιολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Σωτήριος Ζαρογιάννης, ο οποίος θα επιχειρήσει μια: Επισκόπηση της παθοφυσιολογίας της COVID-19: Μηχανισμοί και προκλήσεις Το webinar θα συντονίσουν ο Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας και πρόεδρος του ΙΕΦΑΙ Μιχάλης Κουτσιλιέρης και ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Καθηγητής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Ταραβήρας.

Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ
Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Φυσιολογίας Η Ελληνική Εταιρεία Φυσιολογίας (ΕΕΦ) είναι η Επιστημονική Εταιρεία όλων των Ελλήνων Φυσιολόγων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής δραστηριότητας, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την προαγωγή της επιστήμης της Φυσιολογίας. Οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των μελών της ΕΕΦ εστιάζονται στη μελέτη της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος, ξεκινώντας από το επίπεδο της κατανόησης των μορίων και των κυττάρων και φτάνοντας στη λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων στο σώμα. Η μελέτη αυτή είναι χρήσιμη για την κατανόηση των παθογενετικών μηχανισμών σε περιπτώσεις ασθενειών. Η Ελληνική Εταιρεία Φυσιολογίας ιδρύθηκε το 2007 με στόχο να αποτελέσει τον επιστημονικό πυλώνα έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της Φυσιολογίας. Είναι μέλος της μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εταιρειών για τη Φυσιολογία (Federation of European Physiological Societies, FEPS) συμμετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις της Επιστήμης της Φυσιολογίας και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Επιστημών Φυσιολογίας (International Union of Physiological Sciences, IUPS).

Περισσότερα: https://hps.org.gr