ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

22-24 Νοεμβρίου 2019, 33η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση - EEE-ΠΕΕ, Βόλος, Ξενοδοχείο «Domotel Xenia Volos»

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σας προσκαλούμε για μια ακόμη χρονιά στην 33η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση που διοργανώνεται στο Βόλο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία - Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (EEE-ΠΕΕ) στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης.
Φέτος η συνάντησή μας αυτή αφιερώνεται στη μνήμη της συναδέλφου «Φωτεινής Παπαδοπούλου», της υπέροχης Φωτεινής μας που μας άφησε πρόσφατα, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τη συνεχή και ουσιαστική προσφορά και παρουσία της στην Ελληνική Ενδοκρινολογία.
Η επιλογή των θεμάτων και των ομιλητών έγινε με τη συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκπαιδευτικής Επιτροπής με κεντρικό άξονα την άσκηση, από τη φυσιολογία μέχρι τη θεραπευτική της αξία, σε όλο το φάσμα της ειδικότητάς μας και όχι μόνο. Οι ομιλητές είναι κυρίως Ενδοκρινολόγοι αλλά και κάποιοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων που έχουν κλινική και ερευνητική εμπειρία στο πεδίο αυτό.
Φροντίζοντας ιδιαίτερα τους νέους Ενδοκρινολόγους, οργανώσαμε ξανά τις τρεις εκδηλώσεις οι οποίες πέρυσι είχαν δεχτεί τα εύσημα όλων, δηλαδή:
- «Τα νέα του EASD 2019» (οι ειδικευόμενοι που έλαβαν επιχορήγηση για να το παρακολουθήσουν θα παρουσιάσουν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του)
- «Παρουσιάσεις περιπτώσεων ασθενών» από ειδικευόμενους
- «Οι ειδικευόμενοι ερωτούν οι ειδικοί απαντούν», συζήτηση καθημερινών ερωτημάτων των νέων ενδοκρινολόγων με ειδικούς
Ο στόχος όλων των εκδηλώσεων της Εταιρείας μας είναι η εκπαίδευση των νεοτέρων συναδέλφων και η ενεργοποίηση όλων των δόκιμων μελών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΕΕ-ΠΕΕ.
Η συνάντηση αυτή εκτός από την επιστημονική της σημασία έχει μείνει στη συνείδηση όλων των ενδοκρινολόγων αλλά και των οικογενειών τους ως «Η εκδρομή μας» όπου συναντάμε χαλαρά φίλους, θυμόμαστε στιγμές, ανανεώνουμε φιλίες και γνωρίζουμε τους νέους μας συναδέλφους. Σε αυτό το επιστημονικό και κοινωνικό πνεύμα σας περιμένουμε και φέτος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος της ΕΕΕ-ΠΕΕ
Ανδρομάχη Βρυωνίδου-Μπομποτά 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου,19:30 – 20:00
Διάλεξη: Η συνταγογραφούμενη άσκηση στην σύγχρονη Ιατρική

Προεδρείο: Κ. Μάρκου - Μ. Κουτσιλιέρης
Ομιλητής: Αν. Φιλίππου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας - Φυσιολογίας της Άσκησης, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ 

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΔΩ