ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

18 – 20 Οκτωβρίου 2019, 9ο Συνέδριο Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης με διεθνή συμμετοχή, Capsis Hotel, Θεσσαλονίκη

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΕΒΦΑ, www.eevfa. gr), έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσουμε στο 9ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. Το ετήσιο Συνέδριό μας αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση μιας πολύ δυναμικής επιστημονικής Εταιρείας, που συγκεντρώνει στους κόλπους της κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες από τους χώρους της βιοχημείας και φυσιολογίας της άσκησης, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, η Εταιρεία πλαισιώνεται από έναν κύκλο υποστηρικτών, νέων δηλαδή ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις δράσεις της και φιλοδοξούν μια μέρα να γίνουν μέλη της.
Τα Συνέδρια Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης έχουν ακολουθήσει από την αρχή μια ανοδική πορεία, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Έχουν καταφέρει να καθιερώσουν ένα αξιοζήλευτο επιστημονικό περιβάλλον ως αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων:
• του υψηλού επιπέδου των ελεύθερων (προφορικών και αναρτημένων) ανακοινώσεων που παρουσιάζονται,
• της προσεκτικά επιλεγμένης θεματολογίας των στρογγυλών τραπεζών και φροντιστηρίων και
• των κορυφαίων κεντρικών ομιλητών που προσκαλούνται.
Φέτος θα έχουμε κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Las Palmas de Gran Canaria της Ισπανίας José Calbet, ο οποίος θα δώσει τρεις ομιλίες στις γενικές περιοχές της υγείας, της απόδοσης και της υποξίας. Δυο σημαντικές καινοτομίες είναι ότι το 9ο Συνέδριο θα έχει επίσημα τον χαρακτηρισμό «με διεθνή συμμετοχή» και ότι δίνουμε στους συνέδρους δύο σημαντικές ευκαιρίες διεθνούς προβολής των εργασιών τους, όπως αναλύσαμε στην Α΄ ανακοίνωση.
Μετά την επιτυχία του περυσινού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουμε και το φετινό στην ίδια πόλη, μια πόλη που ξέρει να φιλοξενεί τους επισκέπτες της και να τους αφήνει άριστες επαγγελματικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές εντυπώσεις. Σας καλούμε, επομένως, να παρακολουθήσετε τις συνεδρίες και τα φροντιστήρια και να αξιοποιήσετε τις πάμπολλες ευκαιρίες δικτύωσης που θα σας δοθούν.
Με τιμή,
Βασίλης Μούγιος Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Γιώργος Παραδείσης Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ομιλίες - Abstracts μελών του ΙΕΦΑΙ στο Συνέδριο:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, 9:00 – 11:00 
Κλινική εργοφυσιολογία: άσκηση και υγεία
Προεδρείο: Κ. Δίπλα, Χ. Γιαννάκη

 

C. Chryssanthopoulos, M. Alexandrou, M. Horianopoulou, I.A. Stogios, P. Ioannou, C. Stavrou, M. Chatzea, D.M. Karavolia, A. Smailis, I. Lambropoulos, E. Zacharogiannis, M. Maridaki, M. Koutsilieris, A. Philippou

Α. Papadopetraki, Η. Karagianni, Α. Philippou, Μ. Maridaki

A. Chatzaki, C. Chryssanthopoulos, M. Maridaki, M. Koutsileris, A. Philippou

T. Stergiou, C. Chryssanthopoulos, I. Mantas, V. Tafrali, A. Kavida, G. Karafillidis, A. Darlas, T. Makri, M. Maridaki, M. Koutsilieris, A. Philippou


18:00 – 19:30 Στρογγυλή τράπεζα Άσκηση και υγεία: εφαρμογή σε άτομα με χρόνιες παθήσεις
Προεδρείο: Π. Σταυρινού, Π. Ντίνας

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Α. Φιλίππου


Η παρουσία του εργαστηρίου Φυσιολογίας στο 9ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης:
Φιλίππου Αναστάσιος Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Χρυσανθόπουλος Κώστας PhD, ΕΕΠ, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Παπαδοπετράκη Αργυρώ MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ
Χατζάκη Αννα MSc
Θεοφάνης Στέργιου, Μεταπτυχιακός Φοιτητής

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΩ