ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

11-12 Οκτωβρίου 2019, 18ο Ετήσιο συνέδριο Β΄Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, Αθήνα

Αποκατάσταση και Θεραπευτική άσκηση σε παθήσεις του Νευρικού συστήματος.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με πολλή χαρά σας αναγγέλλουμε την διεξαγωγή του 18ου Ετήσιου Συνέδριου της Β΄Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης σε συνεργασία με το τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Νευρολογικών Παθήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.
Το θέμα του συνεδρίου αφορά: Αποκατάσταση και Θεραπευτική άσκηση σε παθήσεις του Νευρικού συστήματος. Προσδιορισμός- Εφαρμογή- Περιορισμοί.
Η Αποκατάσταση των Νευρολογικών παθήσεων στον τομέα της θεραπευτικής άσκησης, εμφανίζει ιδιαιτερότητες τόσο στην θεραπευτική παρέμβαση κατά την πρώιμη περίοδο της πάθησης όσο και κατά την υποξεία ή «χρόνια» φάση. Στην Αποκατάσταση ειδικών νευρολογικών παθήσεων ακολουθείται ένα στρατηγικό μοντέλο όπου εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές επανεκπαίδευσης της κίνησης που αποσκοπούν στην προσαρμογή και πλαστικότητα των συστημάτων του οργανισμού μετά από την αιφνίδια ή προοδευτική βλάβη και στην καθοδήγηση της ανάρρωσης προς την κατεύθυνση των φυσιολογικών κινητικών προτύπων.
Ο συνδυασμός τεχνικών Αποκατάστασης και συνολικής θεραπευτικής άσκησης αποτελεί ένα ενδιαφέρον πεδίο έρευνας που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το άτομο με νευρολογική πάθηση να δύναται να συμμετέχει ενεργά σε ένα πρόγραμμα αυστηρά προσδιορισμένο στις ατομικές θεραπευτικές του ανάγκες σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες. Η ασφαλής και αποτελεσματική θεραπευτική άσκηση από την αρχή της βλάβης μέχρι την διατήρηση και βελτίωση της συνολικής σωματικής εικόνας του ατόμου που ευρίσκεται πλέον σε «χρόνια» κατάσταση αποτελεί ένα ενδιαφέρον πεδίο μελέτης.
Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων που θα αναπτύξουν πτυχές της θεραπευτικής άσκησης σε ειδικές ομάδες Νευρολογικών παθήσεων και θα αναδειχθεί η αξία της λειτουργίας της θεραπευτικής Ομάδας που περιλαμβάνει ερευνητές, ιατρούς πολλών ειδικοτήτων πλην των ιατρών Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης καθώς και άλλα επαγγέλματα Υγείας.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα αποτελέσει την βάση για ένα ζωντανό συνέδριο ώστε να ανταλλάξουμε μαζί τις γνώσεις και την εμπειρία μας ώστε να συμβάλλουμε στην αποδοτικότερη φροντίδα Υγείας των ασθενών μας.
Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, Σας περιμένουμε με πολλή χαρά
Η πρόεδρος της Οργανωτικής-Επιστημονικής Επιστροπής
Κωνσταντίνα Πετροπούλου MD, PhD.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 9:30 η ομιλία του καθηγητή κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη με θέμα: Η Φυσιολογία της άσκησης κατά την ανάπτυξη του ατόμου μέχρι και το γήρας.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ