ΙΕΦΑΙ

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Ελληνικά

7 Αυγούστου 2019, Θερινό ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Καρδιά & Άσκηση», Αρεόπολη, Μάνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το θερινό Επιστημονικό Συμπόσιο «Καρδιά & Άσκηση» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο "ΟΜΟΙΟΙ" της Μάνης, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Ευχαριστώ θερμά τους προσκεκλημένους κ.κ. Χ. Χρυσοχόου, Διευθύντρια ΕΣΥ και Υπεύθυνη της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ. Παναγιωτάκο, Καθηγητή Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μ. Κουτσιλιέρη, Καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας και Διευθυντή του Τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εξαιρετικές ομιλίες τους.
Ευχαριστώ επίσης τον κ. Γ. Ζωγράφο, Καθηγητή Χειρουργικής και Διευθυντή της Α’ Προπαιδευτικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και Αν. Πρύτανη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τον κ. Σ. Σωτηριανάκο, Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Σπάρτης, για την παρουσία τους και τον εύστοχο σχολιασμό τους.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν δράσεις πρωταρχικής σημασίας για την ευαισθητοποίηση των νέων ιατρών στο τόσο σημαντικό ζήτημα των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων και τη σημασία της υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής.

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Ο καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης, πρόεδρος του ΙΕΦΑΙ, στο πλαίσιο του Συμποσίου παρουσίασε την ομιλία του, με θέμα: "Θεραπευτική Άσκηση στην σύγχρονη Ιατρική".